25 Augustus - Wij? Winkelen? Hoezo? - Reisverslag uit Beijing, China van Koert Ageeth - WaarBenJij.nu 25 Augustus - Wij? Winkelen? Hoezo? - Reisverslag uit Beijing, China van Koert Ageeth - WaarBenJij.nu

25 Augustus - Wij? Winkelen? Hoezo?

Door: Koert

Blijf op de hoogte en volg Koert

25 Augustus 2005 | China, Beijing

De laatste dag in Beijing. Vanochtend met z'n 3-en met de taxi (2 euro) naar de Lamatempel geweest. Da's een van de weinige Tibetaanse tempels in China met o.a. een Boeddha van 12 meter hoog volledig voorzien van bladgoud. Kortom: een mooie tempel waar tevens volop door Boeddhisten wierook wordt geofferd aan Boeddha. Dus: het rook wel lekker; een soort Lourdes voor Boeddhisten! Buiten de tempel heb ik voor 1,5 euro ongeveer 1 kilo wierookstokjes aangeschaft (als op www.weerkamer.nl plotseling een bruine walm boven Meppel verschijnt dan is dat geen smog maar dan zijn dat mijn wierrookstokjes).

Op de terugweg hebben we ons door een andere taxi laten afzetten bij de zijdemarkt waarna we ons hebben laten afzetten bij de zijdemarkt (lees deze zin even 2x). Bij het eettentje op de hoek wat salade gegeten. Oeps! Dat mocht eigenlijk niet omdat salade mogelijk wordt afgewassen met gewoon water waar je ziek van kunt worden. Het zelfde geldt voor ijsjes! Oeps! ('Niet doen Koert...Koert niet doen...Koert!....Wat zei ik nou Koert?'). Tja. Morgen in het vliegveld moet ik maar vragen om een plaatje vlakbij het toilet).

Op de zijdemarkt een extra koffer gekocht voor de terugweg want eh...we hebben eigenlijk nogal veel gekocht. Zin, onzin, antiek, curiosa en alles daar tussenin. Voor de lol hebben we vanochtend maar eens alle gekochte zooi op het bed gegooid --> zie foto! We schrokken er zelf wat van en hadden onszelf wat minder kooplustig ingeschat. Gerrie: wanneer opent de Kringloopwinkel weer?

Met Pam gaat het nog steeds prima. Maar ja: dat beentje hè! Zie weer een foto van vandaag. Volgende week dinsdag laten we haar beentje in het ziekenhuis 180 graden draaien zodat ze er een beetje fatsoenlijk bij zit. Verder is ze vrij pittig, met name als ze net even niet haar zin krijgt. Tja, en daar moet je dan wat mee als ouders. Gemiddeld is ze echter wel mooi rustig, koosnaamjes zijn 'dooie dodo' en 'dikke boeddha'. Maar dat bedoelen we uiteraard alleen maar positief.

Vanmiddag: siësta en wat bijgeslapen. Zo dadelijk om 17.00 uur zien we Chris om de papieren op te halen waarna we (denk ik) wel met de hele groep gaan eten ter afsluiting van 2 weken China. Morgenochtend: om 8.30 uur worden de koffers gehaald (3 ipv 2 zoals op de heenweg) waarna we (3 ipv 2 zoals op de heenweg) om 9.30 naar het vliegveld gaan. De CZ345 vertrekt om 13.20 uur, aankomst Schiphol: 17.55 uur Nederlandse tijd. Zoals al gemaild: we verwachten daar weinig mensen te zien maar als je het leuk vindt om 4 uur heen en weer te rijden, ons en Pam 10 minuten te zien en mij (NIET: Pam) even aan te raken: be my guest, we like it! Voor al het overige bezoek: zie de mail die ik op de donderdag voor vertrek heb gestuurd of wacht de post volgende week even af (het idee is dat we wat kaartjes gaan sturen omdat Pam nu bij ons is, hoe komen we erop!).

Zo. Nu nog even wat foto's op het net gooien en dan zijn we weer klaar voor vandaag! (duurt zo'n 10 minuten).

Papapam

• 25 Augustus 2005 - 09:42

Henk En Adrie:

He Koert,Ageeth en Pam

Jammer voor ons dat jullie terug komen, want nu hebben we niets meer te lezen smorgens hahaha.
    We wensen jullie een goede terugreis en hopen dat jullie weer snel zullen wennen en zeker Pam aan dit koude kikkerland.
    Bedankt voor deze mooie site die we dagelijks hebben bezocht.
    Groetjes Henk en Adrie

• 25 Augustus 2005 - 09:55

Wil Jeurink:

dat winkelen heb jij altijd al in je gehad Ageeth! Prachtige dingen trouwens.
    Goede reis!

• 25 Augustus 2005 - 10:36

Henk En Annemieke:

Goede reis!

• 25 Augustus 2005 - 10:44

Marga:

zo wat een boel spullen:) maar wel echt Chinees! Heerlijk dat beentje van Pam, heel eigen!..ik wens jullie een hele goede reis! en thuiskomst ook! groetjes Marga

• 25 Augustus 2005 - 13:01

Barbara:

en jullie denken dat jullie aan 1 extra koffer genoeg hebben.
    succes met de terugreis.

groetjes barbara

• 25 Augustus 2005 - 14:01

Martine:

Hoi!
    Laatste dagje dat ik meeleest, maar daar mis ik niks mee he??!! Wij gaan morgen een weekje op vakantie! hiephoi, wij gaan echter niet verder dan Kijkduin.....
    Ik bel wel een keertje om Pam te komen bekijken. ( ja bekijken, ik zal er niet aan zitten, durf niet meer...)

Groetjes
    Martine

• 25 Augustus 2005 - 14:13

Janet En Arjan:

Ha koert en ageeth, mooi fotó's van jullie en jullie lieve dochter, wat een schatje. we wensen jullie een goede reis naar Nederland. het is hier kous en nat, dus dat zal wel even wennen zijn vanuit het zonnige china.
    Heerlijk al die leuke spullen uit het verre land, mooie kleuren. en weet je wat zo leuk is? In Nederland is er nu opruiming, dus je kunt hier zo weer verder gaan met winkelen!!! Lekker goedkoop.
    tot gauw in Meppel of elders.
    liefs van de familie Baars.

• 25 Augustus 2005 - 17:39

Gerben:

Kun je, wanneer jullie weer in NL zijn, gewoon doorgaan met de verslagen. Ze zijn zo mooi literair.
    Goede reis.

Gerben en Marjolein

• 25 Augustus 2005 - 19:56

Geoffrey:

hoi koert ageeth en pam

• 25 Augustus 2005 - 20:23

Tineke En Henk Jan:

Eindelijk komen jullie morgen dan aan.We kunnen het niet afwachten. Ook je nichtjes zijn reuze nieuwschierig. Tot morgen!!!!!

• 26 Augustus 2005 - 08:31

Edwin En Astrid:

Hoi!
    Jullie zijn nu aan het vliegen, dus als jullie dit lezen zijn jullie eindelijk lekker thuis met de kleine Pam. Dan kan ze in haar prachtige kamertje slapen (wie had dat mooie kleed ook al weer uitgezocht???). We hopen dat jullie een goede reis hebben gehad. We zien jullie snel! Moet ik (Astrid) weer een keer komen helpen om spulletjes te sorteren? Groetjes uit Tollebeek!

• 26 Augustus 2005 - 16:20

Henk En Adrie:

Pam Koert en Ageeth

NU 18.07 geland

WELKOM THUIS

• 30 Augustus 2005 - 17:56

Marian Pronk:

hallo Koert en Ageeth en Pam,
    leuk die site, alleen kan ik die foto's niet vergroten en heb ik mijn loupe er maar bij genomen om te zien wat er op staat!Mooi.Alles goed met jullie en hoe ging de terugreis?
    liefs, Marian