24 augustus - De verboden stad
Door: Koert
Blijf op de hoogte en volg Koert
24 Augustus 2005 | China, Beijing
Wel veel uitstapjes voor Pam in haar nog maar korte leventje! Ikzelf ben tot mijn 18e 1x op excursie geweest naar het Noorderdierenpark in Emmen: ik moest op de fiets (de rest met de auto) en de entreekaartjes van het hele gezin De Vries betalen (niet van mijn zakgeld (dat kreeg ik niet) maar van mijn zuurverdiende komkommersnijgeld in het kassengebied van Klazienaveen; ik was nog maar 5, Dirk, en in de kassen was het 45 graden!). Dat wou ik niet meer en sindsdien zijn we nooit meer weggeweest. Maar goed, genoeg over mijn jeugdtrauma's.
We hebben een hele leuke foto gemaakt van alle kinderen voor een of ander paleis in het Plein van de Hemelse Vrede. En er was er weer 1 die een beetje raar op de foto wou...laat dat nu net mijn dochter zijn! Benieuwd van wie ze dat heeft :-).
Ook bijzonder; bedelaars. Er was 1 man die erg verbrand was; hij bleek (zei Chris) voor Enge Mannen te bedelen die een stuk van de straat speciaal voor hem reserveerden. 's avonds sloegen ze hem in elkaar, pakten ze hem z'n geld af 'en morgen gezond weer op en verder bedelen' zullen we maar zeggen. Nare dingen allemaal.
Vanmiddag met Patrick zo'n 30 stempels gehaald met namen erop in het chinees en het Nederlands (also for the children of my sister but they can't read English I hope).
Verder nog 2x naar de zijdemarkt geweest; 1x alleen en 1x met de dames De Vries, De Jonge en Veldkamp.
Enne....hoe is het met Pam? Prima! Ze gaat me alleen wat te snel krijsen als niet precies gebeurd wat ze graag wil. Tja, hadden we maar een vent moeten nemen. Vrouwen! Maar verder is ze hartstikke lief!
En willen we al naar huis? Ja! Graag! Liever vandaag dan morgen! Morgen zijn we overigens vrij zodat we 's middags mooi met Pam een middagslaapje kunnen doen.
NB 1. Veel groepsgenoten hebben een 4 of 8 GB memorystick gekocht; de meeste werken niet of hebben maar 20MB ipv 4GB....
NB 2. Natuurlijk is de tweede alinea vanaf het woordje 'Ikzelf' tot het woordje 'jeugdtrauma's' volledige onzin en berust iedere overeenkomst met de werkelijkheid op louter toeval. Maar dat begrepen jullie uiteraard al.
Papapam
24 Augustus 2005 - 14:01
Nanda Van Eijk:
Hallo papapam en mamapam en pam natuurlijk!,
Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter. Ik ben een vriendin van Ron & Mo en zorg deze week dat hun site bijgewerkt word. Ron noemde jullie site dus ik ben meteen even gaan kijken. Echt super om zo al jullie belevenissen te kunnen volgen hoor.
Geniet nog even van het prachtige China en alvast een hele goeie reis terug naar Nederland. Ik heb zo'n vermoeden dat het erg druk gaat worden op Schiphol!!
Groetjes, Nanda -
24 Augustus 2005 - 14:02
Nanda Van Eijk:
Hallo papapam en mamapam en pam natuurlijk!,
Groetjes, Nanda -
24 Augustus 2005 - 14:18
Henk En Annemieke:
Dit vind ik echt de mooiste foto's van allemaal..........prachtig! -
24 Augustus 2005 - 14:25
Jacqueline:
Leuk ook, hoe jullie Pam kleden in dezelfde kleur als deze website. Daar is over nagedacht!
Enne, laat Pam maar lekker veeleisend zijn en dwars liggen; dan voelt ze zich overduidelijk veilig bij jullie. Maar dat straalt ze verder ook wel uit!
Goede reis naar huis. -
24 Augustus 2005 - 17:36
Monique:
Cool man , zo'n been omhoog. Ze loopt nu al uit de pas, als een echte de Vries! Geniet van je middagslaapje en dan de vlucht terug. Ik heb Niels en Karlijn ondergebracht bij de buren, dus ik ben op schiphol om jullie wondertje te aanschouwen. Ik geloof dat het vlucht nummer op de site van die anderen stond, zouden jullie 't anders nog even op jullie site kunnen zetten? Tot vrijdag! -
24 Augustus 2005 - 18:21
Douwe En José:
We zijn weer terug van vakantie en hebben net even de laatste berichten en foto's bekeken. We hebben tussendoor op Mallorca ook nog een keer op internet gekeken, maar toen lukte het niet om te reageren. We vinden de foto's zelfs nog steeds leuker worden. Jullie met zijn drietjes zien er erg gelukkig uit!
Goede terugreis en we kunnen niet wachten om Pam te komen bewonderen.
Tot gauw Douwe en José -
24 Augustus 2005 - 18:35
Pap En Mam:
Wát een prachtige foto's!!!!Wat een kleine schat. We verlangen erg naar jullie aankomst.Ageeth,wat sta je gelukkig op de foto met je kleine meisje. Koert, volgens ons heeft ze al veel van papapam opgestoken, gezien de groepsfoto.
Volgens ons heb je nog één jeugdtrauma vergeten, dat willen we graag even aanvullen.
Voor jóu hadden we geen nieuw geboortekaartje laten drukken, maar hadden we het kaartje van je zus gewoon gewijzigd. Naam en datum veranderd en de weinige kaartjes die we van haar nog over hadden, naar een páár mensen verstuurd.(Ageeth heeft het inderdaad een tijdje geloofd).
Liefs van ons en tot vrijdag! -
24 Augustus 2005 - 19:28
Opaapam En Omagpam:
Kijken elke dag weer met belangstelling naar jullie berichten en foto's waarop jullie alle drie steeds gelukkiger over komen. Vandaag nog even bij Tijger en Balsem geweest (gaven veel kopjes). Lees dat jullie nu wel graag naar huis willen. Geniet morgen van de rustdag en goeie reis naar huis. Tot vrijdag, we willen Pam graag voor 't echie zien en jullie natuurlijk ook. -
26 Augustus 2005 - 08:42
Astrid:
Hoi alledrie!
Kan me goed voorstellen dat jullie naar huis toe willen.
Pam gaat al steeds meer Koert en Ageeth trekjes vertonen of niet? Geweldig zo'n meisje!
Goede reis terug (trek je regenjas alvast maar aan).
Groetjes! -
27 Augustus 2005 - 18:34
Oom Gub En Tante Tiny.:
Jullie zullen je ogen misschien niet geloven dat je een berichtje van ons ziet, nou wij kunnen onze ogen niet geloven als we de wolk van een dochter zien!!!!! Gewldig. Zodra de omstandigheden het toelaten, komen we alle drie feliciteren. Prachtig, prachtig. Hartelijke groeten uit Leusden. G+T.